Column

10-09-2003

Wat een verrassing! De tweede editie van onze maandelijkse column is er al binnen een half jaar na het verschijnen van de eerste. OK, het had geen dag later moeten verschijnen maar daar gaat het nu even niet om.

Sinds de vorige editie is er een hoop te doen geweest in eOverloadland. Zo hebben we onze gitaristen ingeruild voor twee andere. Daarom is het ook erg rustig geweest met optredens. De afgelopen maanden hebben we dan ook hard gewerkt aan het opbouwen van een gedeeltelijk vernieuwd repertoire. Behalve vorige maand. Augustus stond namelijk in het teken van rust, recreatie, ontspanning en spirituele zelfontdekking.

Zelf heb ik de hogere sferen wat letterlijk opgezocht door een weekje de bergen in te trekken. Maar ik ben ook naar een heus muzikaal trainingskamp gegaan. Samen met Wouter en ongeveer een kwart van onze fanbase (Jessica, Petrie: bedankt voor de support!) ben ik eind augustus naar Biddinghuizen afgereisd en heb daar seminars en workshops gevolgd van o.a. Rancid, Lagwagon en The Foo Fighters. Nu zijn wij prima in staat muziek van deze bands te spelen. Toch blijft het altijd leerzaam om de echte meesters aan het werk te zien. Daar is tevens onderzoek verricht naar potentieel nieuw repertoire. Gezien de sfeer hebben Wouter en ik besloten "Beer" in het repertoire op te nemen (en tot ons te nemen). Reel Big Fish heeft middels een demonstratie aangetoond dat dit zeer goed past binnen de eOverloadgelederen.

En wat valt er binnenkort nog meer te verwachten van ons? Het laatste kwartaal van dit jaar willen we een comeback tournee houden. Zodra hier meer over bekend wordt, kun je het als eerste lezen op onze nieuwspagina.

Deze column sluit ik af met een aardig weetje. Volgens de bezoekstatistieken is eOverload, na Nederland, het meest populair in Peru. Een Peruaanse tournee is nog niet gepland maar staat wel hoog op ons verlanglijstje. eDuardo zal hier het fijne over vertellen in de volgende editie van deze column.

Joris


Terug naar de meest recente column