Column

22-06-2006

Dit was het dan!

Het doek is gevallen, mijn laatste optreden is geweest. eOverload heeft een nieuwe gitaarheld gevonden, eentje werkzaam als geluidstechnicus in een opnamestudio (wat wil je als band nog meer!!!) en zo is mijn hoofdstuk in het eOverload-avontuur toch echt afgesloten.
Na vier jaar zuipen, rammen, schreeuwen en keihard rocken ga ik nu mijn heil zoeken in de funk. Iets serieuzere muziek maar net zo lekker. Bij welke band? Dat blijft nog even geheim… maar we hebben besloten wereldberoemd te worden dus jullie horen nog wel van mij!

Tijd voor memoires:
Mijn eerste contact met de heren van eOverload weet ik nog goed… Ik moest een auditie doen in het toen nog geheten Ceylon studio’s van onze grote vriend Gerard. Ik kwam de eerste keer al meteen te laat, deze trend heb ik gedurende de vier jaar door weten te zetten (tot ergernis van Mark). In dat opzicht zijn ze misschien ook wel beter af met Niels, die is wat stipter volgens mij, scheelt in de gemoedsrust.

Ik had nog nooit in een band gespeeld… en dat was ongetwijfeld te horen ook. Maar gelukkig had ik hier een goede leerschool van een stel oude rotten die het klappen van de zweep allemaal al gevoeld hadden. In no-time deed ik daardoor zowel studio- als podiumervaring op en ben ik als muzikant redelijk gegroeid. Iets waar ik de heren zeer dankbaar voor ben.

In de vier jaar zijn er kinderen geboren (gelukkig nog niet van mij…), zijn er gitaristen vertrokken, heeft onze oefenruimte een nieuwe eigenaar gekregen en zijn er heel vette optredens geweest! Ik wil alle duizenden fans bedanken voor hun grenzeloze liefde en inzet voor de band (met de harde kern Jaap en Mike in het bijzonder!!). Daarnaast wil ik de heren bedanken voor een te gekke tijd en wens ik eOverload een glansrijke muzikale toekomst toe (maar natuurlijk niet te succesvol, want dat gaat ten koste van vrouw, kinderen en de reguliere baan… het moet wel leuk blijven…).

Gegroet allen,

Wouter


Vorige columns:
Juni 2006, Mark "Een mooi seizoen"
September 2005, Mark "Vakantie is voorbij"
Maart 2005, Mark "Druk druk druk"
Februari 2004, Hein "We draaien weer"
Januari 2004, Mark "Een nieuw jaar"
December 2003, Wouter "Ouderdom komt met gebreken"
November 2003, Eduardo, "All you need is eOverload"
September 2003, Joris, "Een nieuw begin"
Maart 2003, Hein, "We zijn online!"