Column

11-02-2004

Zo, ik ben weer aan de beurt blijkbaar. Het is alweer bijna een jaar geleden sinds mijn eerste column zie ik net. Toen ik de vorige column schreef zaten we net midden in het gitaristenrumoer. Ik ben blij dat we dat weer gehad hebben. Want het afgelopen jaar zijn we voornamelijk bezig geweest het repertoire opnieuw op te bouwen. Waren we net zo ver dat we de boer op konden, demo af, gaan de gitaristen weg…We hebben het goed op weten te pakken, want we hebben nu Wouter en eDuardo aan boord!

Het is toch lastig om het repertoire weer op te bouwen moet ik zeggen. Deze gitaristen zijn heel anders dan de vorige. Ik zeg anders, ja! Andere slag, andere muziekvoorkeur. Maar we hebben toch wel dezelfde ideeën over eOverload gelukkig: de combinatie van eigen werk met covers zien we allemaal zitten. En bij covers: slechts enkelen op de 'originele' manier, maar het leukst zijn de versies waarbij we de onze nóg beter vinden dan het origineel ;-)

Onze jonge hond Wouter had het in zijn column over de gebreken die met de ouderdom zouden komen… nou, die komen ook wel als je een te wilde of domme hond bent hoor! Hij heeft nu een gescheurde enkelband, heel zielig, echt…

En onze eDuardo (wij noemen hem e [spreek uit "ie"]) burgert flink in! Hij doet zwaar zijn best op de Nederlandse les terwijl ons Engels iedere repetitie weer opgevijzeld wordt (dat van hem helaas nauwelijks) :-) Hij brengt ons de bluezzzzz en de sixties invloeden. Dus daar moeten we maar een punkerig antwoord op verzinnen dan, hetgeen volgens mij aardig lukt. Zie bijvoorbeeld onze versie van "A Hard Days Night" van de Beatles. Da's toch lekker dan.

Joris is de grote leermeester: hij zoekt de akkoorden uit en doet de slag voor. Niet dat dat nodig is want dat kunnen de gitaristen zelf ook prima, maar handig is het wel. Met zijn groene wonderkoffertje hebben we altijd bij ons wat we nodig hebben. Soms tovert-ie er ineens een klarinet of rainstick uit. Knap he?

En Mark die is nog steeds altijd verkouden voor een optreden. Dan krijgt ie een zere keel en zo en dat wordt steeds erger naarmate het optreden dichterbij komt. Dat weer toch ook hier in Nederland he, werkt ook nooit es mee.

In de vorige column loofde ik een demo cd uit voor iedere honderd reakties. Nou het heeft STORM gelopen! Ook in het gastenboek. NOT! :-) Dus blijkbaar is wel iedereen het eens met hoe de site, het repertoire en de optredens eruit zien en vooral met mij. Toch fijn om te weten. Het aanbod staat nog trouwens.

Het optreden in Highlands was erg gezellig! Er waren veel bekenden en iedereen was enthousiast. Tuurlijk hebben we fouten gemaakt, maar gelukkig hebben de meeste mensen die niet gehoord, en die ze wel gehoord hebben vonden ze niet storend genoeg om het niet tof te vinden. Het is wel laat geworden want we hebben nog lang gejamd met een andere band daar. Samenvattend: zwaar genoten!

Genoeg gezeurd nu, volgende keer weer meer van Joris. Rest mij te zeggen dat we zin hebben dit jaar weer veel te feest maken, lees optreden! Ah ik zie net dat Mark de "live" pagina nog bij moet werken ;-)


Terug naar de meest recente column