Column

22-06-2006

Toch maar weer eens tijd om een stukje te schrijven. Ik zie dat de laatste keer al weer driekwart jaar geleden is. En in de tussentijd is er best veel gebeurd! De vorige column was na de zomervakantie van 2005. Deze is aan de vooravond van die van 2006. Een goed moment om het jaar eens samen te vatten.

In die 9 maanden hebben we 9 keer opgetreden. Mooi gemiddelde: 1 keer per maand. De gigs waren allemaal erg verschillend. Zo hebben we akoestisch gespeeld op een besloten feestje in Utrecht, hebben we geknald op een krakersfeest in Amsterdam en hebben we een voorprogramma gedaan in Schiedam.
Maar het meest zal ons waarschijnlijk het project bijblijven, waar we het afgelopen half jaar toch behoorlijk druk mee zijn geweest. Naast de twee optredens (Big Daddy's in Nieuwegein en Stairway in Utrecht), hebben we ook 4 nummers opgenomen, die op een verzamel cd van het project zijn terecht gekomen. Hierop zijn ook nummers van de andere 3 bands te beluisteren. Zo staat er naast de vrolijke ska/punk/rock van eOverload ook Gooise poprock van een stel goede muzikanten en 3 zangeressen (Two Way Radio) op. Verder nog echte blues met prachtige solo's van Dust My Blues. En laten we de prachtige herrie van onze vrienden van de Arnhemse band HUH?! niet vergeten! De cd zal bij optredens te koop zijn (5 eurootjes). Misschien helpt het ook wel één van de bandleden een mailtje te sturen om ervoor te zorgen dat je er eentje reserveert, want ze gaan vast als warme broodjes over de toonbank.

Het muzikale jaar eindigt met een iets minder vrolijk bericht. Wouter heeft aangegeven ons te gaan verlaten. Hij wil zich storten op zijn andere band en de soul- en funkmuziek. Natuurlijk vinden wij dat jammer, maar we zullen vooraan staan bij het volgende optreden van deze band.
Gelukkig heeft Wouter beloofd zijn opvolger te zullen inwerken. En dat die opvolger er snel zal zijn, staat als een paal boven water. We hebben al veel gitaristen op auditie gehad en zijn er wel zo'n beetje uit nu. Wie de nieuwe gitarist van eOverload zal worden? Dat houden we nog even geheim. Hou deze site maar gewoon in de gaten!

Al met al is het een mooi muzikaal jaar geweest. eOverload is beter geworden, strakker. Ons repertoire heeft een richting gevonden: we zijn de vrolijke kant op gegaan (leuke punkbewerkingen, dansbare ska-nummers). En na de komende zomervakantie zullen we gewoon weer knallen.

Oh ja, op het persoonlijke vlak is er voor mij ook nog iets veranderd: ik heb een nieuwe baan. Maar daar zal ik jullie verder niet mee vervelen ;-)

Mark


Terug naar de meest recente column